VILLKOR OCH FÖRESKRIFTER


Sälja!

Provision och avgifter

När ni lämnar in en vara till försäljning på auktion så tar Tisas AB en säljarprovision på 15 procent inkl moms.  Om din vara inte säljs på auktion läggs den automatiskt ut i vår butik där den kan köpas för utropspriset plus köparprovision. Säljs varan i butiken får du samma belopp som om varan sålts på auktion till bevakningspris.

Utbetalning till säljare

Vi skickar din betalning senast 15 bankdagar, ungefär 3 veckor, efter försäljningsdagen. Säljs din vara på auktion räknas försäljningsdagen som den dag då köparen betalat varan. Köparen har fem bankdagar på sig att betala för sina inrop. Om köparen är sen med sin inbetalning innebär det att även utbetalningen från oss blir fördröjd.

Köpa!

Provision och avgifter

Vår köparprovision är 20 % inklusive moms räknat på försäljningspriset

Ångerrätt 

Enligt lagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av leverans och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Kunden behöver skicka ett ångerrättsmeddelande där det framgår att kunden ångrar sitt köp. Detta kan göras via brev, e-mail eller Konsumentverkets ångerblankett.

Vid åberopande av ångerrätten står du som kund för kostnaden för returfrakten och för returrisken.


Reklamation 

För köp av föremål hos Tisas AB gäller att utbjudna föremål säljs i befintligt skick. Tisas rekommenderar därför köparen att innan auktionstillfället på egen hand noggrant undersöka de föremål som köparen är intresserad av.

Köpare har möjlighet att avge reklamation på grund av fel i köpta föremål om föremålet är i väsentligt sämre skick än vad köparen mot bakgrund av föremålets utropspris, katalogtext, bild och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta.

Om du reklamerar din vara på grund av en skada eller felproduktion kommer vi att göra en manuell bedömning och begära in smycket. Enligt konsumentköplagen har du alltid 3 års reklamationsrätt på alla varor, det gäller självklart alla våra ringar och övriga varor.

Kontaktuppgifter för ångerrätt och reklamation

E-post: info@tisas.se
Telefon: 070-736 96 40